دی ان ان evoq , دات نت نیوک ,dnn
دوشنبه, 08 خرداد,1402

زیرساخت‌های معنوی تولید دانش‌بنیان بر اساس سلسله درس‌های استاد طاهایی
گروه تنظیم آثار استاد طاهایی  مقدمه آنچه با واژه‌ی دانش به اذهان عمومی متبادر می‌شود، «علوم تجربی» است. از این رو تولید دانش‌بنیان به اکتشافات و نوآوری‌های صنعت و تکنولوژی محدود می‌گردد. حال آن که با توجه به گستردگی کاربست واژه‌ی علم و جایگاه والای دانش‌اندوزی، چنین نگاهی ناصواب است. در واقع بخشی از سازوکارهای تولید دانش‌‌بنیان در حیطه‌ی دانش‌های تجربی بوده که زیربنای آن علوم الهی است. زیرا بشر فارغ از رهنمودهای دینی نمی&z...    ادامه »
خطبه‌ی ۱۴۷، فصل سوم، مولا علی علیه السلام
استاد نوقانی/ تنظیم: شفیقه رأفت   به مناسبت مطالعه‌ی فصل سوم خطبه‌ی 147 بهتر است نگاهی به تاریخ صدر اسلام داشته باشیم. آنچه حضرت پیش از این درباره‌اش خبر دادند همچنان که گفته شد زمینه‌اش از زمان رحلت پیامبر اکرم ص به وجود آمد؛ یعنی چون خلافت و جانشینی پیامبر اکرم ص از مسیر حقیقی و تعیین‌شده‌ی آن منحرف شد زمینه تحریف قرآن و انحراف امت هم به وجود آمد و سبب شد که خلافت در موضع صحیح آن قرار نگیرد. این اتفاق به ‌وسیله‌ی کسانی روی داد که به &zwn...    ادامه »
اصول و روش‌های تربیتی در آیات 1-9 سوره‌ی ممتحنه (بخش اول)
استاد شایسته‌خوی سوره‌ی ممتحنه ‏از سوره‌های مدنی بوده و به معانی امتحان و مودت می‌باشد (رک. طبرسى، بی‌تا، ج‏24، ص 352). گفتار پیش رو که به تفسیر تربیتی آیات اول تا نهم این سوره پرداخته خاطرنشان می‌سازد که در این آیات به طور کلی به یادآورى رستاخيز، مقررات سياست خارجی، مقررات جنگ و صلح، مقررات هجرت و بيعت، پيرامون زنان مهاجر و آزمايش امتحان آن‌ها و احكام ديگرى... پرداخته شده است (رک. رضایی اصفهانی، 1388، ج 20، ص 311). در شأن نزول آیه‌ی ابتدایی این...    ادامه »
آیین جهاد از منظر استاد طاهایی
گروه تنظیم آثار استاد طاهایی استاد طاهایی در سال‌های دفاع مقدس به استناد آیات و روایات مباحث گسترده‌ای پیرامون «جهاد» مطرح نموده‌اند. در این سلسله درس‌ها ضمن بیان انواع جهاد و تبیین ابعاد معرفتی آن به بیان مصادیق جهاد تدافعی نظیر دفاع شخصی و ضرورت آن، دفاع از حق در برابر باطل، جایگاه دفاع از حقوق ستمدیدگان مؤمن پرداخته‌اند. در لابلای این مباحث با توجه به دغدغه‌مندی استاد برای جهش معنوی و تنویر قلوب به اقتضای شرایط جنگ مباحث، اخلاقی، تربیتی فراوانی نیز ب...    ادامه »
خطبه‌ي ۱۴۷؛ فصل دوم
استاد نوقانی/ تنظیم: شفیقه رأفت خبر از آینده تأسّف بار اسلام و مسلمین «وَ إِنَّهُ سَيَأْتِي عَلَيْكُمْ مِنْ بَعْدِي زَمَانٌ لَيْسَ فِيهِ شَيْءٌ أَخْفَى مِنَ الْحَقِّ وَ لَا أَظْهَرَ مِنَ الْبَاطِلِ وَ لَا أَكْثَرَ مِنَ الْكَذِبِ عَلَى اللَّهِ وَ رَسُولِهِ، وَ لَيْسَ عِنْدَ أَهْلِ ذَلِكَ الزَّمَانِ سِلْعَةٌ أَبْوَرَ مِنَ الْكِتَابِ إِذَا تُلِيَ حَقَّ تِلَاوَتِهِ وَ لَا أَنْفَقَ مِنْهُ إِذَا حُرِّفَ عَنْ مَوَاضِعِهِ، وَ لَا فِي الْبِلَادِ شَيْءٌ أَنْكَرَ مِنَ الْمَعْرُوفِ وَ لَا أَعْرَفَ م...    ادامه »
تولید، اخلاق و معنویت دینی (برگرفته از گفتارهای استاد طاهایی ره)
مریم پورحسینی نقش معنویت و اخلاق در تلاش اقتصادی و تولید یکی از اصل‌های پذیرفته شده و برخاسته از متون دینی است. این دیدگاه در منابع نوشتاری و گفتاری استاد طاهایی ره به وفور یافت می‌شود كه مي‌توان آن را در مجموعه‌ي نفیس و گرانسنگ «دعای مکارم الاخلاق» و نيز کتاب «رنج و گنج» جستار نمود. کنکاش پیرامون موضوع معنویت و اقتصاد در کلام استاد طاهایی ما را به دستاوردهای خوبی رسانید. از جمله این که ضرورت تلاش اقتصادی مؤمنانه در همه‌ي زمان‌ها لازم ا...    ادامه »
خطبه‌ي ۱۴۷ درباره‌‌ي پیامبراکرم ص، قرآن و اهل بیت ع
استاد نوقانی/ تنظیم: شفیقه رأفت این خطبه دارای چهار فصل است. فصل اول هدف بعثت پیامبراکرم ص را بیان می‌کند. فصل دوم اخباری از آینده‌ي امت اسلام را گوشزد نموده و فصل سوم پند و موعظه است. فصل چهارم بیان می‌کند که رستگاری و سعادت در متابعت از اهل‌بیت ع است. در گفتار پيش رو به شرح فصل اول می‌پردازیم: فصل اول: هدف بعثت نبی اکرم ص «فَبَعَثَ اللَّهُ مُحَمَّداً ص بِالْحَقِّ لِيُخْرِجَ عِبَادَهُ مِنْ عِبَادَةِ الْأَوْثَانِ إِلَى عِبَادَتِهِ وَ مِنْ طَاعَةِ ...    ادامه »
صبر عامل مقاومت و حرکت
گروه تنظیم آثار استاد طاهایی کتاب سیری در خطبه فدک بر اساس سلسله درس‌های معلم اخلاق استاد فاطمه طاهایی در چهار بخش تنظیم شده است، استاد در این دروس با استناد به آیات گرانسنگ کتاب الهی و روایات پیشوایان دینی، خطبه‌ی فدک را بررسی کرده‌اند. در بخش سوم کتاب، فلسفه‌ی احکام الهی بیان شده است؛ استاد در فصل دوم این بخش آیین زندگی اجتماعی را با توجه به خطبه شرح می‌دهند. در ادامه شرح خطبه درباره‌ی صبر و ایستادگی را می‌آوریم. «والصَّبرُ معونةً علی استیجابِ الاجرِ...    ادامه »
دستورات اخلاقی مولا ع برای اصلاح سبک زندگی مادی و معنوی مسلمانان
استاد نوقانی/ تنظیم: شفیقه رأفت ادامه نامه ۶۹ مولا علی ع فراز(۵): «وَ اعْلَمْ أَنَّ أَفْضَلَ الْمُؤْمِنِينَ أَفْضَلُهُمْ تَقْدِمَةً مِنْ نَفْسِهِ وَ أَهْلِهِ وَ مَالِهِ؛ [وَ إِنَّكَ] فَإِنَّكَ مَا تُقَدِّمْ مِنْ خَيْرٍ يَبْقَ لَكَ ذُخْرُهُ، وَ مَا تُؤَخِّرْهُ يَكُنْ لِغَيْرِكَ خَيْرُهُ. وَ احْذَرْ صَحَابَةَ مَنْ يَفِيلُ رَأْيُهُ وَ يُنْكَرُ عَمَلُهُ، فَإِنَّ الصَّاحِبَ مُعْتَبَرٌ بِصَاحِبِهِ»؛ و بدان، بهترين مؤمنان، آن بود كه جان و خاندان و مال خود را درراه خدا پيشاپيش تقديم كند، چ...    ادامه »
مبارزات حضرت زهرا س در راه ولایت
استاد شایسته خوی/ تنظیم: سمیه وحیدیان صادق ایستادگی و مقاومت حضرت زهرا س در راه ولایت، الگوی همه‌ی شیعیان در همه‌ی زمان‌هاست؛ زیرا در هیچ زمانی زمین از ولی خداوند خالی نخواهد بود. در این مقاله دوازده گام مبارزاتی حضرت زهرا س در راه ولایت بیان خواهد شد. 1. اسری (دعوت‌های شبانه): پس از وفات رسول خدا ص، حضرت زهرا س به همراه حضرت علی ع و حسنین ع به خانه‌های مهاجرين و انصار می‌رفت و آن‌ها را به یاد بیعتشان در عقبه و غدیر و دریای فضا...    ادامه »
صفحه 1 از 11ابتدا   قبلی   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  بعدی   انتها   
Escort