دی ان ان evoq , دات نت نیوک ,dnn
دوشنبه, 08 خرداد,1402

نقش جنسیت کودکان در پاسخگویی به سؤالات دینی آن‌ها
اعظم رحمت‌آبادی/ زهره وظیفه شمار زیادی از پرسش‌هایی که کودکان از والدین و مربیان خویش می‌پرسند، پیرامون موضوعات دینی از قبیل خداشناسی، فلسفه‌ی خلقت، معاد، امامت و... است که بی‌‌تردید نحوه‌ی پاسخگویی والدین به آن‌ سؤالات، شاکله‌ی ذهنی و اعتقادی کودکان را بنا می‌نهد و هویت دینی و مذهبی‌شان را رقم می‌زند. خداوند کریم انسان‌ها را از دو جنس مذکر و مؤنث آفریده است. با توجه به این که این دو جنس متفاوت، دو گونه‌ی منحصر به فرد می&zwn...    ادامه »
نقش مادر در بهینه‌سازی اوقات فراغت فرزند
امل بحرانی پور اوقات فراغت در اصطلاح به فرصت‌ها و زمان‌هایی گفته می‌شود که پس از به انجام رساندن کار و شغل روزانه باقی می‌ماند یا تفریحات و فعالیت‌هایی که به هنگام آسودگی از کار عادی با شوق و رغبت به آن‌ها پرداخته می‌شود. آنچه در این زمینه اهمیت دارد این است که یک مادر دلسوز و مسئول چگونه در پرکردن اوقات فراغت فرزندان خود همواره نقش راهنما داشته و فرزندان را با توجه به سن و علایق و استعدادهایشان کمک نماید و برای پرکردن اوقات فراغت آنان راه‌های متنوع و شاد...    ادامه »
ضرورت تبیین عقاید دینی در نوجوانی
فاطمه خدابخشی نوجوانی دوره‌ای از رشد است؛ که مابین کودکی و بزرگسالی قرار دارد (ساعتچی، 1394، ص11). این دوره آخرین مرحله (دبس، 1374، ص91) و از مهم‌ترین مراحل زندگی انسان است. در ایران و بیشتر کشورهای اروپائی و آمریکائی معمولاً نوجوانی از12-13 سالگی آغاز می گردد و در 18-19 سالگی پایان می پذیرد (پارسا، 1375، ص215). طبیعت انسان در سن نوجوانی دچار تحوّلاتی در سه حیطه‌ی جسمی، شناختی و هیجانی اجتماعی می گردد. انسان از همین دوره موظّف به انجام  برخی عبادات چون نماز و روزه می شود. حا...    ادامه »
روش‌های تعلیم و تربیت در داستان حضرت موسی و حضرت خضر علیهم السلام
   سیده فاطمه پورموسوی   این مقاله در پی آن است که اصول و روش‌های تعلیم و تربیت در نظام اسلامی را با توجه به داستان حضرت موسی ع و حضرت خضر ع بیان نماید. 1.     روش الگویی منظور از این روش این است که بر مربی لازم است الگویی مناسـب در برابـر متربی قرار دهد و به او معرفی کند؛ چرا که انسان به طور خودآگـاه یـا ناخودآگـاه تحت تأثیر رفتارهاي دیگران قرار می‌گیرد و دائماً با این امـر در ارتبـاط اسـت . بـه عبارت دیگر الگوها به نحوي در شکل دادن به ...    ادامه »
با توجه به مشکلات اقتصادی، چگونه دخترم را برای زندگی آینده آماده کنم؟
(تربیت دختر امروز، سعادت مادر فردا) زهرا فلاحی یکی از جنبه‌های تربیت زنان و دختران، تربیت اقتصادی آنان است. بي‌ترديد اگر زنان و دختران از دانش اقتصاد خانواده بهره‌مند باشند، بهتر می‌توانند به ایفای نقش مهم خانه‌داری بپردازند. حضرت علی ع در روایتی می‌فرمایند: «فرزندانتان را بر آداب خود تربیت نکنید چرا که آن‌ها برای آینده و زمانی غیر از زمان شما آفریده شده‌اند» (ابن ابی الحدید، 1386، ص 267). تربیت اقتصادی به معنای کارآموزی فنون خانه&zwnj...    ادامه »
مصرف مؤمنانه
زهرا سالاری خداوند متعال در آیات مختلف قرآن کریم بر هدفمندی آفرینش، تأکید كرده است. در اين ميان انسان نيز به عنوان برترین آفریده‌ی الهی، با توجه به نعمت عقل باید زندگی هدفداری را طبق کتاب الهی و سیره‌ی معصومین ع برنامه‌ریزی کند. يكي از شئون زندگي، مسأله‌ي مصرف است كه گفتار حاضر با توجه به آیات قرآن کریم، به بررسي مصرف هدفمند  مي‌پردازد. 1. مصرف همراه با پارسایی: نخستین گام برای تکامل و تقرب به حق، ترک نافرمانی خدا و دوری جستن از گناهان است. از این رو مصر...    ادامه »
شاخصه‌های عرفانی بانوی انقلابی
امل بحرانی پور  مقدمه: این مقاله با اقتباس از بیانات مقام معظم رهبری(حفظه الله) كه در مورد شاخص‌های انقلابی بودن بیان فرمودند، نگاشته شده است (14/3/1395).  از دیدگاه ایشان فرد انقلابی باید «پایبندی به مبانی و ارزش‌های اساسی انقلاب» داشته باشد. ایشان شاخص بعدی را «پرهیز از تنبلی و محافظه‌کاری و نا امیدی» و «تسلیم نشدن در برابر فشارها» و «حرکت به سمت پیشرفت و رضایت ندادن به وضع موجود» بیان فرمودند. از نظر ایشان «داش...    ادامه »
استقامت و پایداری در سیره‌ی حضرت فاطمه س
زهرا بیلندی فاطمۀ زهرا س از نظر ولایتمداری و حمایت از حضرت علی ع، در بیان نبی مکرم اسلام ص رکن اساسی خوانده شده است. امام صادق ع از امام باقر ع از جابربن‌عبداللَّه انصاري نقل نموده‌اند که: «شـنیدم پیـامبر خـدا ص سه روز پیش از وفاتش به علی ع می‌فرمودند: سلام بـر تـو اي پـدر دو ریحانه‌ي مـن! مـن دو فرزندم حسن و حسین ع را به تو سفارش می‌کنم. به زودي دو رکن اساسی تو دنیـا را ترك می‌کنند. آن‌گاه خداوند جانشین و خلیفه‌ي...    ادامه »
اصول ازدواج آسان
فاطمه خدابخشی مقدمه شیوع ویروس کرونا در جهان سبب بروز مشکلات اجتماعی و اقتصادی بسیاری شده است. هر روز شمار بسیاری از افراد به علّت ابتلا به این ویروس خطرناک جان خود را از دست می‌دهند. در این شرایط سازمان بهداشت جهانی از مردم خواسته در حد امکان در محیط‌های عمومی حاضر نشوند و از اجتماعات غیر ضروری خودداری کنند. این امور منجر به کاهش شدید نرخ ازدواج در عرصه‌ی جهانی شده است. از آنجا که این شرایط ممکن است تا مدّت‌ها ادامه یابد، بهتر است برای رفع این مشکل تصمیمی جدّی اتّخاذ شود. ...    ادامه »
بانوی اخلاق
تنظیم: سمیه وحیدیان صادق خاندان خاموشی با سابقه‌ی اسلامی و انقلابی که دارند خدمات شایان توجهی در نشر مفاهیم دینی داشته‌اند. به مناسبت دهمین سالگرد ارتحال استاد سیده فاطمه خاموشی مشهور به طاهایی (مؤسس مکتب نرجس س مشهد) به اختصار بر سیره‌ی اخلاقی خواهرشان مروری می‌کنیم. استاد قندهاری (سیدخاموشی) مؤسس حوزه‌ی علمیه‌ی زهرای اطهر س تهران، از اساتید بزرگ اخلاق و نمونه‌ی شیعه‌ی حقیقی اهل بیت عصمت و طهارت ع هستند. از سال 1373 با تأسیس مدرسه‌ی ...    ادامه »
صفحه 1 از 10ابتدا   قبلی   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  بعدی   انتها   
Escort