چهره ای ماندگار
از چه خاموش شدی مرغ خوش الحان وَلا طلعت روی مهت جلوه گر بامم نیست
شود ای ماه نقاب از رخ خود بگشایی روزهایم همه شب نقش تو بر شامم نیست
درس آزادگی ام داده ای از مدرس قدس خوشتر از شهد تولای تو در جامم نیست
ایشان در سال ۱۳۱۳ در یکی از شهرهای جنوب خراسان (بیرجند) متولد شدند. پدرشان اهل کاشمر و ساکن بیرجند بودند که با مشارکت چند نفر دیگر به تجارت اشتغال داشتند؛ که در سن ۵ سالگی اثر سکته قلبی درگذشته و مادر محترمشان عهده دار کفالت و سرپرستی ۴ فرزند گشتند؛ به دلیل تعصب و سخت گیری پدرشان در زمان حیات ، مادر کمتر با اجتماع سروکار داشته ولی از آنجا که فارغ التحصیل اولین دوره مدرسه جدیدالتأسیس بیرجند بودند، کمر همت را بستند و در ادامه تعلیم و تربیت فرزندان همت نمودند.
ایشان تحصیلات ابتدایی را در بیرجند به اتمام رسانده و با وجود احراز رتبه ممتاز در تمام طول دوره به دلیل مخالفت مادرشان ترک تحصیل نموده و به کارهای هنری مشغول شدند. از آنجا که علاقه شدید به تحصیل و کسب علوم داشتند بعد از قبولی برادرشان در رشته پزشکی و مهاجرت به مشهد، از این فرصت استفاده کرده و دوره متوسطه را در رشته طبیعی به صورت جهشی و متفرقه گذراندند و سپس در دبیرستان مشغول به تدریس شدند که این امر همزمان با صدور بخشنامه ای از آموزش و پرورش از طرف فرخ رو پارسا مبنی بر کشف حجاب دبیران مدارس بود لذا با ادامه فعّالیّت ایشان مخالفت نمودند.
از آن پس دروس حوزه را در محضر استاد معظم خانم طاهایی ادامه داده و چون در رشته اصول عقاید تحقیقاتی داشتند ، در همین رشته مشغول به تدریس شدند و اداره یک شعبه از مکتب نرجس به نام مکتب الزهراء (س) به ایشان واگذار شد و به علت داشتن کارهای اجرائی و تبلیغی و نیز سفرهای متعدد تبلیغی ، تحصیلات حوزوی را در محضر اساتیدی چون استاد طاهایی و … ادامه دادند.
آشنایی با حوزه
در سال ۱۳۴۹ با مکتب نرجس آشنا شده و از سال ۱۳۵۰ رسما همکاری با این موسسه را آغاز نمودند و از آنجایی که در آن زمان مسأله بی سوادی بزرگترین معضل جامعه ما بود و کلاسهایی که در این مورد تشکیل شده بود بیشتر به نظام وقت وابستگی داشتند ، لذا در کنار تدریس دروس حوزه کلاسهای سوادآموزی را نیز دایر کرده که ایشان به اداره این کلاسها می پرداختند .
به دلیل استقبال مردم و مراجعه زیاد آن ها و عدم رضایت از وضع موجود در مدارس آن زمان ، این کلاسها را به آموزش ابتدائی (تا پایه ششم) تبدیل نمودند و این روند ادامه داشت تا این که تحریکات ساواک و مشکلات به وجود آمده مبنی بر بدون مجوز بودن کلاسها منجر به تعطیلی گشت .
ایفای نقش در حوزه پس از بازگشایی
در سال ۵۷ حوزه گشایش یافت و رسما برنامه های مبارزاتی در خود حوزه برقرار شد و بعد از پیروزی انقلاب و دوران پرهیجان کشور ، برنامه تبلیغاتی و درسی بیشتر مورد نیاز بود ، لذا کلاسهای عقاید و تفسیر بر عهده ایشان قرار گرفت ؛ و به طور تفصیلی می توان گفت که ایشان در حوزه به تدریس دروس ذیل می پرداخته اند :ادبیات عرب تا صمدیه، اصول عقاید ، شناخت آیین وهابیت ، روش برداشت از قرآن ، ریشه های انقلاب اسلامی ، خطبه هایی از نهج البلاغه ، تعلیم و تربیت ، تشخص و منزلت زن .
شروع تبلیغ
از سال ۵۵ شروع به فعالیت نمودند که به دلیل محدودیت تبلیغات در مشهد به شهرستانهای اطراف سفر می کردند . و بعد از انقلاب در شهرهای استان خراسان و در استانهای سیستان و بلوچستان ، کرمان ، فارس ، یزد ، مازندران و تهران به تبلیغ اشتغال داشتند .
از دیگر سفرهای تبلیغی ایشان می توان به تبلیغ در سفر عمره مفرده سال ۷۳ در مسجدالنبی و نیز ۱۰ روز حضور در مسجد شیعیان هامبورگ آلمان نیز اشاره کرد .
از سوابق و فعّالیّت های اجتماعی استاد اعتمادی می توان مدیریّت مدرسه فاطمه الزّهرا (سلام الله علیها) ، عضو شورای فرهنگی دانشگاه امام رضا (علیه السلام)، تأسیس مدارس مشکات، مجتمع فرهنگی ثمانه وابسته به مدرسه فاطمه الزهرا توس، همراهی در تأسیس مدارس الزهراء چمن آباد، خواف و همراهی در تأسیس مدارس نرجس خراسان، اشاره کرد.
همچنین از تألیفات ایشان نیز می توان موارد زیر را برشمرد:
۱ـ نکات تربیتی کودک از دیدگاه اسلام
۲ـ تفسیر سوره های مبارکه دهر، لقمان، انعام، حدید، اسراء، جمعه و صف
۳ـ شرح کتاب آداب المتعلمین
۴ـ جزوات تعلیم و تربیت
۵ـ فرازهایی از نهج البلاغه
۶ـ اصول استنباط به صورت پرسش و پاسخ
منبع: www.Alzahra.Toos.com